Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ


Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Θεοφανία Παπαθωμά επισκέφτηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 18 Μαϊου για να παρουσιάσει τα τρία από τα τέσσερα παιδικά βιβλία της. Η επίσκεψη της έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας και σε συνδυασμό με την 2ήμερη έκθεση βιβλίου που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας .

 
 Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να την συναντήσουν από κοντά , να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπέγραψε υπομονετικά τα δεκάδες βιβλία που αγόρασαν οι μικροί μαθητές καθώς και πολλά αυτόγραφα.

 




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Κοσμίδης της πρόσφερε εκ μέρους του Δ.Σ. αναμνηστικό δώρο συνοδευόμενο με ένα ποίημα γραμμένο σε πάπυρο και μία μαθήτρια ανθοδέσμη εκ μέρους του σχολείου.






Λίγα λόγια για τα παιδικά βιβλία που έγράψε...

Έχει γράψει 4 παιδικά βιβλία. Το ένα είναι χριστουγεννιάτικο θεατρικό για τα παιδάκια, για να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και να μπορούν να παρουσιάσουν κάτι ωραίο στη σχολική γιορτή. Μια δυνατότητα για θεατρικο εργαστήρι μέσα στο σχολείο αλλά κι έξω από αυτό. Είναι το « Ήρθαν τα Χριστούγεννα»

Τα άλλα τρία ανήκουν στη σειρά « Οι Περιπέτειες Του Ηρακλή Μπιμπερό» Είναι η Σύλληψη , η Κύηση κι η Γέννηση. Τα παιδιά μέσα από αυτά μαθαίνουν χρήσιμες και βασικές για την παιδεία τους πληροφορίες. Μαθαίνουν, πώς ήρθαν στον κόσμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου